FEVANG - BJØRNEMYRA

På Bjørnemyra går de minste barna. Vi som jobber her er en pedagogisk leder, en førskolelærer, en fagarbeider og en assistent. Vi er også så heldig at vi har hjelp fra en lærling.

 

Hos oss er omsorg og trygghet viktig. I starten av barnehageåret bruker vi god tid på tilvenning og det å bli kjent med hverandre. Vi sitter mye på gulvet sammen med barna både for å være tilgjengelig for trøst og for å være tilstede i leken.

 

Barnehagen har også i år valgt å ha lek som tema. Vi kommer også til å ha fagområdet «antall, rom og form» som fokus dette året. Vi kommer til å fokusere på hverdagsmatematikken i barnehagen. Ved å være gode rollemodeller som er språklig beviste, vil vi dra inn blant annet telling, mengde, former og plassering i både leken og i samtale med barna.

 

De minste barna elsker å bruke kroppen sin fysisk. Det går ikke lang tid fra de lærer å gå, til de synes det er stas å løpe og hoppe. Vi passer på å ha mye gulvplass og vi har en stor tjukkas som barna kan hoppe på. Vi er også så heldige at vi får låne gymsalen på Fevang skole.

 

Det å være ute gir barna andre utfordringer og opplevelser enn når vi er inne. Vi ønsker å gi barna positive opplevelser og erfaringer i all slags vær og i løpet av alle årstidene. De skal få føle hvordan det er å være ute i regnvær, sol og i snøvær. 

Månedsplan:
Du må være logget inn for å se dette innholdet.
HVOR KOMMER NAVNET BJØRNEMYRA FRA?

Bjørnemyra ligger under Bjørnum gård. Før hadde Bjørnemyra et vannspeil, som ofte om vinteren ble brukt til å gå på skøyter. Ettersom årene har gått har Bjørnemyra mistet vannspeilet og blitt en tradisjonell myr. Myra har en bekk (Bjørnumbekken) som renner nedenfor Bjørnum gård og videre til den renner ut i Goksjø.